Șoferul unui TIR în Vaslui a sunat la 112, spunând că aude voci în remorcă. Ce s-a întâmplat când au ajuns polițiștii

Șoferul unui TIR care circula în Vaslui a sunat la 112, spunând că a auzit voci în remorcă. Automarfarul se îndrepta spre Republica Moldova, iar încărcătura era sigilată. Polițiștii au descoperit însă doi pasageri clandestini.

Șoferul de TIR a oprit vineri la prânz într-o parcare din Bârlad și a auzit voci în remorca auocamionului. A sunat la 112, iar imediat au ajuns acolo polițiștii vasluieni și colegii lor de frontieră.

„În urma verificărilor preliminare efectuate de către colegii noştri, aceştia au constatat faptul că şnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, au fost descoperite în compartimentul de marfă al autocamionului, ascunse printre saci de plastic, două persoane de sex masculin.

La cercetări a rezultat faptul că cei doi tineri, în vârstă de 24 respectiv 26 de ani, sunt din Afganistan şi s-au urcat în autocamion fără a avea consimţământul şoferului. Aceştia au declarat autorităţilor faptul că intenţionau să ajungă în Italia” a precizat într-un comunicat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt a lIPJ Vaslui.

TIR-ul avea ca destinație federația Rusă, au precizat autoritățile.

sursa:stirileprotv.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *