Şpagă sub formă de abonament. Poliţiştii primeau motorină la bidon şi chiar un ied pentru a nu amenda şoferii

Un individ din comuna prahoveană Cocorăştii Mislii, cunoscut cu antecedente penale, a ajuns să fie condamnat la închisoare cu executare pentru că a reuşit să ducă de nas mai mulţi şoferi de cisternă cărora le-a promis drum liber pe DN1, fără să fie deranjaţi de poliţiştii de la rutieră.

Omul le cerea şoferilor o cotizaţie de 600 de lei pe lună pentru protecţie, banii urmând să ajungă la „cineva mare”, respectiv la un anume „Părinţelul” care ar fi avut influenţă asupra echipajelor de la poliţia rutieră din Prahova şi Braşov, astfel urmând să nu fie deranjaţi de poliţişti.

Taxa lunară le-ar fi permis şoferilor cotizanţi să circule pe DN1 pe timpul zilei, deşi autovehiculele de mare tonaj nu au dreptul să circule pe DN1 E60 tronson Ploieşti-Predeal decât pe timp de noapte, în intervalul orar 06.00-22.00 (luni-joi) interdicţia fiind totală în week-end (de vineri ora 00.00 până duminica ora 24.00).
Convinşi că şi-au aranjat ploile, şoferii de cisternă n-au mai respectat regulamentul şi s-au trezit opriţi în trafic şi amendaţi, potrivit Bună Ziua Braşov.

Bărbatul se lăuda că are pile în poliţie, că ştie „pe cineva mare” care îi poate pune la punct pe agenţii de la rutieră care ar îndrăzni să oprească cisternele prinse în trafic pe timpul zilei, pe tronsonul de drum amintit. Încântaţi de ofertă, şoferii au cotizat constant, fără să ştie că în realitate protectorul lor nu avea nicio legătură cu vreun mare şef din MAI sau cel puţin acest aspect nu a putut fi dovedit de către procurorii prahoveni care au instrumentat cazul.

Cu protecţia asigurată, şoferii care încărcau combustibil de la rafinăriile din Prahova plecau la drum, pe DN1, pe timpul zilei, convinşi că poliţiştii n-ar îndrăzni să-i oprească. S-a întâmplat însă exact contrariul, iar atunci a început scandalul între şoferi şi cel pe care îl plătiseră să le asigure „spatele”.

Citeste in continuare pe romaniatv.net

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *