Stratagemă comică a unui șofer tras pe dreapta la Brașov. S-a dat pasager, deși era singur în mașină

Polițiștii brașoveni au tras pe dreapta un șofer care a oprit imediat. Conducătorul auto s-a așezat pe scaunul din dreapta și a insinuat că nu el a condus, deși nu se mai afla nimeni în mașină.

O tentativă jalnică a unui șofer de a-i păcăli pe polițiștii de la Rutieră s-a înregistrat la Brașov.

În timp ce bărbatul circula cu un autovehicul prin Vama Buzăului, județul Brașov, agentul i-a făcut semn să tragă pe dreapta. Ce a urmat a stârnit cel mult un zâmbet din partea polițiștilor.

„La vederea echipajului de poliție, conducătorul auto a tras de volan brusc dreapta și a oprit autovehiculul în afara părții carosabile, apoi s-a mutat pe locul din dreapta, încercând, prin aceasta, să arate că nu el a condus, deși se afla singur în autovehicul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Conducătorul auto nu a încercat să fugă, dar a crezut că îi poate păcăli pe polițiști prin mutarea pe scaunul din dreapta, fără să se gândească la faptul că ar fi trebuit să existe o persoană și la volan. După ce i-au solicitat actele, agenții au priceput motivul pentru care șoferul a încercat să-i păcălească.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul de 46 de ani, conducător al autovehiculului, figurează cu permisul de conducere reținut și este condamnat definitiv pentru săvârșirea unei alte infracțiunii la regimul rutier”, a mai arătat Daniel Zontea.

Polițiștii nu au gustat gluma, deoarece era evident că mașina avea nevoie de șofer, astfel că i-au întocmit dosar penal bărbatului pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Nu este prima oară când polițiștii se confruntă cu un caz în care șoferul trece pe scaunul din dreapta, după ce este oprit de agentul de circulație. Este, însă, pentru prima dată când conducătorul auto a vrut să-l convingă pe polițist că nu el a condus, dar în mașină nu se mai afla altă persoană.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *