Sucevean de 19 ani, arestat la Botoșani. A accidentat mortal un om, a fugit și a schimbat caroseria mașinii

Polițiștii de la Serviciul Rutier Botoșani au acționat în cazul unui accident mortal produs săptămâna trecută, pe 14 octombrie, pe raza localității Cândești, unde un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost accidentat mortal de o mașină, șoferul dispărând în noapte. Ancheta efectuată timp de mai multe zile a ajuns la Ipotești, în județul Suceava, de unde a fost ridicat Eduard Gherasim, în vârstă de 19 ani.

Tânărul a fost reținut luni 24 de ore, iar marți, 20 octombrie, Judecătoria Dorohoi a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a suceveanului, pentru trei infracțiuni la regimul rutier: ”ucidere din culpă”, ”părăsirea locului accidentului” și ”repararea autovehiculului având urme de accident fără îndeplinirea condițiilor de lege”.

Conform unui comunicat al poliției botoșănene, în seara zilei de 14 octombrie, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 29C, pe raza localității Cândești, județul Botoșani, șoferul de 19 ani ar fi surprins și accidentat mortal un bărbat de 49 ani, din aceeași localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe marginea părții carosabile. În urma impactului, autorul faptei a părăsit locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul și-a procurat elementele de caroseriei auto, pe care le-a asamblat personal, aruncând părțile avariate ale caroseriei auto. Acesta a sperat să scape de răspundere, doar că ancheta demarată de polițiștii din Botoșani a adus până la urmă date despre mașina implicată în accident. După ce s-a adunat probatoriu, luni polițiștii de la Botoșani au descins la Ipotești și l-au ridicat pe suspect. 

Acuzații foarte gravașadar, pentru care tânărul riscă o pedeapsă aspră, dacă se vor confirma.

Bărbatul accidentat mortal circula pe lângă o bicicletă și două vaci. Autoturismul a intrat în plin în el. Dacă șoferul nu ar fi părăsit locul faptei, situația sa juridică ar fi stat cu totul altfel, mai ales că impactul s-a produs în condiții și împrejurări încă neclare pe deplin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *