Surpriza găsită de inginerii RAR lângă schimbătorul unei maşini pe care mulţi români o confundă cu Dacia 1300

Inginerii RAR Vrancea au avut parte de o surpriză atunci când au verificat schimbătorul unei maşini pe care mulţi români o confundă cu Dacia 1300.

Maşina, care seamănă izbitor cu celebra Dacia 1300, este, de fapt, un Renault 12 Sinpar, un model fabricat de Renault într-un număr limitat.

Maşina a fost cumpărată de un român din Elveţia şi adusă apoi în România pentru a fi înmatriculată.

Chiar dacă este berlină, maşina are lângă schimbătorul de viteze o manetă suplimentară pentru 4×4, astfel că are tracţiune integrală.

„De la distanță ar putea fi confundat ușor cu o Dacia 1300, dar maneta suplimentară de lângă schimbătorul de viteze și inscripția “4×4” spulberă iluzia optică: în fotografii este un Renault 12 Sinpar, fabricat în 1974.

Dacă versiunea break a avut rezultate notabile în Raliul Côte d’Ivoire – Côte d’Azur, versiunea berlină a fost extrem de puțin cunoscută și fabricată într-un număr limitat, iar unul dintre exemplare a fost cumpărat din Elveția de un român și adus la RAR Vrancea pentru eliberarea CIV.

Vânzătorul susține că automomobilul nu a mai fost folosit de aproape 40 de ani, dar își amintește că vecinii săi se mirau cum poate urca dealurile din localitate fără probleme, fără a ști ce se află sub caroseria mașinii”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Registrul Auto Român Oficial.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *