Surse militare americane: Unii soldați ruși dau găuri în propriile rezervoare pentru a evita lupta

Cu un moral slab și afectați de o lipsă de combustibil și alimente, unii soldați ruși din Ucraina s-au predat în masă sau și-au sabotat propriile vehicule pentru a evita luptele, a declarat un înalt oficial al Pentagonului, citat de New York Times. Un jurnalist The Economist confirmă cele de mai sus, citând o sursă din Departamentul de Apărare al SUA.

Unități întregi rusești și-au depus armele fără luptă după ce s-au confruntat cu o apărare ucraineană surprinzător de rigidă, a spus oficialul. Mulți dintre soldații care s-au predat sunt tineri slab pregătiți pentru o invazie totală.

Mai mult decât atât, sursele NYT afirmă că au existat cazuri în care soldații ruși au găurit intenționat propriile rezervoare, probabil pentru a evita lupta.

Video și SURSA AICI

În ultimele zile, pe internet au fost postate mai multe fotografii și clipuri video cu vehicule sau tancuri rusești complet abandonate fără niciun motiv evident. O parte din acestea pot fi vizualizate mai jos. 

Reprezentantul Pentagonului citat de NYT nu a dorit să menționeze cum a ajuns la aceste concluzii armata americană. Oficialul a vorbit sub condiția anonimatului.

Totuși, afirmații precum cele de mai sus pot explica de ce forțele ruse, inclusiv un convoi de peste 60 km lungime aflat la marginea Kievului, aproape că este blocat complet de două zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *