Tânără șoferiță româncă de TIR, 22 de ani, amendă de 34.000 €, pe autostradă, în Danemarca

O tânără șoferiță româncă de TIR, doar 22 de ani, a primit o amendă de 34.000 €, pe autostradă, în Danemarca.

Șoferița fusese amendată în urmă cu câteva luni și în altă țară europeană.
Ea avea coleg de echipaj un alt român, în vârstă de 32 de ani.
Poliția daneză a amendat cu un total de 255.000 DKK, 34.195 de euro, doi șoferi români de camion și pe angajatorul lor. Amenda a fost plătită a doua zi, relatează poliția daneză.

La Tappernoy, un camion românesc a fost supus unui control, săptămâna trecută. Poliția a descoperit că nu se plătește taxa de drum pentru camion. În plus, au fost constatate mai multe încălcări ale timpului de conducere și de odihnă.

Camionul era condus de o femeie de 22 de ani și colegul ei de echipaj era un bărbat de 32 de ani, ambii de naționalitate română. Datele tahografului au arătat că ambii șoferi au condus de mai multe ori fără cardul de șofer. Cei doi au recunoscut eroarea și au mărturisit că nu au folosit cardul de șofer în timpul încărcării și descărcării.

Unudintre cei doi șoferi a fost amendat cu 8.552 de euro și a primit o interdicție de conducere a camionului timp de șase luni în Danemarca. Celălalt șofer a fost amendat cu 2.527 de euro și o interdicție necondiționată de trei ani la volanul camionului, în Danemarca.

În plus, compania română de transport a trebuit să plătească amenzi de 22.999 de euro pentru încălcarea timpului de conducere și de odihnă a șoferilor, utilizarea incorectă a tahografului și neplata taxei de drum.

„Amenda totală de peste 34.000 de euro arată că autoritățile iau în serios aceste probleme. Nu vom permite ca siguranța drumurilor daneze să fie compromisă de șoferi și companii de transport care încalcă regulile. Aceste camioane prezintă un risc ridicat dacă șoferului nu i s-a acordat odihna necesară, motiv pentru care continuăm să ne menținem presiunea de control în Danemarca de Est.”, spune Henrik Fobian, purtătorul de cuvânt al poliției din Jutlandul, citat de tv2east.dk.

Amenda totală a fost achitată a doua zi, iar cei doi șoferi au acceptat și au semnat procesele verbale prin care își pierd dreptul de condus în Danemarca.

În urma cercetărilor ulterioare, poliția a mai constatat că aceiași șoferi au fost arestați în urmă cu câteva luni într-o altă țară europeană și au trebuit să plătească aproximativ 7.000 de euro pentru încălcări similare are legilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *