Te-a prins viscolul cu mașina pe drum? Ce nu trebuie să faci niciodată

Iarna s-a lăsat mult așteptată, iar zăpada poate cauza mici probleme șoferilor care sunt nevoiți să se deplaseze pe viscol. Vă prezentăm câteva trucuri pentru a trece mai ușor peste situațiile neprevăzute din trafic. Ce nu trebuie să faci niciodată.

Este important ca șoferi să se asigure de două ori înainte de a pleca la drum cu mașina. Fie că vorbim despre viscol, ori ninsori abundente, precauția este principala regulă. Dacă nu puteți evita plasarea trebuie să ai în vedere următoarele aspecte.

Înainte de a pleca la drum trebuie să iei în considerare și varianta în care te va prinde viscolul cu mașina pe drum. Pentru asta este destul de important să anticipezi anumite situații și să te echipezi corespunzător.

Astfel, hainele groase nu trebuie să-ți lipsească din mașină, iar încălțămintea să fie izolată termic. La fel de important este și ora la care alegi să pleci cu mașina. Este indicat, pe cât posibil, să eviți deplasările pe timp de noapte și, poate cel mai important, să eviți să folosești drumurile secundare.

În cazul în care ești luat prin surprindere de viscol și nu mai poți înainte cu mașina, lasă autoturismul pe avarii, rămâi în mașină până la sosirea ajutoarelor, mai ales dacă în zonă nu există clădiri, ori case locuite.

Este indicat să nu lași motorul să meargă mult timp. Pentru a face economie la combustibil și pentru a menține căldura în interior este indicat ca motorul să fie pornit câte 10 minute la fiecare oră.

Nu uita să ai grijă de bateria mașinii. Temperaturile scăzute pot afecta calitatea acesteia, iar în aceste momente este vitală folosirea ei. Dacă ești nevoit să rămâi blocat pe timpul nopții în mașină, este indicat să lași lumina aprinsă, atât cât îți permite starea bateriei, pentru a putea fi mai ușor observat.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *