Toți românii care dețin permis de conducere trebuie să știe asta!

În perioada stării de alertă, atât permisele de conducere cât și autorizațiile de circulație provizorie erau valabile pe întreaga durată a acesteia.

Potrivit Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, începând cu data de 9 martie 2022, Hotărârea de Guvern nr.171/ 2022 cu privire la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, va înceta în a-și produce afectele.

Din comunicatul de presă al instituției reiese faptul că permisele de conducere care au expirat e perioada stării de alertă vor mai fi valabile alte trei luni de la încetarea stării de alertă. În perioada stării de alertă, atât permisele de conducere cât și autorizațiile de circulație provizorie erau valabile pe întreaga durată a acesteia.

În perioada stării de alertă, valabilitatea permiselor de conducere sau a autorizaţiilor de circulaţie provizorie a fost menţinută pe întreaga durată a acesteia şi se va menţine pentru încă 90 de zile, pentru a permite efectuarea demersurilor în vederea eliberării unor noi documente, circa 500.000, informează Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Valabilitatea pe care o are un permis de conducere în această situație

Așadar, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor recomandă cetățenilor care se află în această situație să solicite eliberarea documentului într-un timp util, apelând totodată la următorii pași:

efectuarea programărilor online pe site-ul drpciv.ro;

achitarea contravalorii documentelor solicitate (prin intermediul CEC,BCR, reţeaua de staţii SelfPay, online la ghişeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online plăţi, mandat poştal, etc.);

pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere/înmatricularea vehiculelor (lista documentelor se regăseşte pe site-ul drpciv.ro, secţiunea documente şi formulare);

prezentarea la sediu conform programării.

În cazul celor care au aplicat deja, stadiul emiterii documentelor necesare poate fi urmărit și în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro la secțiunea servicii online, categoria emitere permis/emitere certificat.

„În funcţie de evoluţia solicitărilor vor fi aplicate măsuri la nivelul serviciilor publice comunitare regim permise în sensul redistribuirii personalului disponibil”, se arată în comunicatul instituției.potrivit substantial.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *