Toți șoferii care nu au asta în mașină pot primi o AMENDĂ de 725 de lei. Mulți ignoră

Legislația rutieră în vigoare în acest moment în România prevede că toți șoferii au obligația de a avea în mașină un kit de siguranță auto. Acesta include o trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii, iar toate trebuie să fie omologate.

În caz contrar, șoferii riscă o amendă destul de consistentă. Este important de știut că se recomandă să avem în mașină și o vestă reflectorizantă pentru a fi mai vizibili noaptea, însă aceasta nu este obligatorie, informează ProMotor.

„Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Legislația rutieră în vigoare prevede obligația pentru conducătorii de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenții la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Amenzi mari pentru cei care nu au acest kit în mașină

Trusa medicală, cele două triunghiuri reflectorizante și stingătorul, toate omologate, sunt, așadar, obligatorii. În cazul în care sunteți depistați de polițiști fără acest kit de siguranță auto, riscați o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, potrivit sursei citate.

Ultimele modificări ale legislației rutiere nu stabilesc ca măsură de sancționare o amendă majorată pentru lipsa lucrurilor din kit-ul de siguranță auto.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *