Toţi şoferii trebuie să plătească această taxă, nimeni nu scapă!

Taxa de permis auto sau taxa pentru permis de conducere 2022 este în valoare de 89 de lei. Această sumă va fi plătită de cursantul care a fost declarat admis la ambele probe – teoretică și practică, dar şi de şoferzul căruia i-a expirat permisul.

COD RUTIER 2022. Sunt mai multe situații în care este necesară plata unei taxe de permis auto, începând cu cele pentru obținerea primului permis auto, după promovarea examenelor teoretice și practice, și continuând cu cele în care se modifică domiciliul ori numele deținătorului sau permisul trebuie înlocuit, pentru că a atins data limită de valabilitate.

La acestea se pot adăuga situațiile neplăcute în care permisul este pierdut sau distrus și este necesar un document nou. Îți spunem tot ceea ce trebuie să știi despre fiecare situație în parte.

 

Puțini dintre cei care fac școala de șoferi știu că, după ce vor fi admiși la ambele probe, cea teoretică și cea practică vor avea de plătit o taxă obligatorie. Așadar, toți tinerii care își doresc să devină șoferi vor trebui să scoată din buzunar suma de 89 de lei.

Este important de precizat că această taxă nu se aplică doar în cazul celor care susțin examenul auto. Și persoanele care au deja un permis de conducere care a expirat sau cei care și-au pierdut permisul auto, dar și cei care vor să obțină o altă categorie de permis trebuie să plătească această taxă în valoare de 89 RON.

„Taxa este în valoare de 89 de lei. Această sumă va fi plătită de cursantul care a fost declarat admis la ambele probe – teoretică și practică. Taxa preschimbare permis trebuie achitată de persoanele cărora le-a expirat permisul de conducere. Procedura de preschimbare permise auto la expirarea termenului de valabilitate implică o serie specifică de acte, dar taxa pentru permis are aceeași valoare de 89 de lei. Tot 89 de lei achită și conducătorii auto care au un permis auto valabil și obțin, în urma cursurilor, a testelor și a examenului pe traseu, o nouă categorie”, arată o analiză recentă realizată de autovit.ro.

Contravaloarea permisului de conducere – 89 lei, certificatului de înmatriculare – 49 lei, autorizației de circulație provizorie – 13 lei, se încasează în contul BCR , CEC BANK și rețeaua de Statii de Plata SelfPay.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.