Toti soferii trebuie sa stie asta. Cum iti dai seama ca te lasa ambreiajul

Indicii ambreiaj defect. Toti soferii trebuie sa stie asta. Daca ambreiajul da semne ca nu mai functioneaza ca inainte, atunci trebuie sa duci masina in service la verificat. Aceste indicii de care iti povestim astazi arata ca discul de ambreiaj incepe sa dea semne de uzura.

Cauzele sunt numeroase. Poate fi din cauza pornirilor si a opririlor numeroase, sau a unor greseli comise neintentionat de catre sofer. Insa poti invata sa eviti aceste probleme. Una dintre cele mai frecvente greseli comise de soferi apare atunci cand se schimba treptele.

Indicii ambreiaj defect. Toti soferii trebuie sa stie asta

Mai precis, soferul nu ridica complet ambreiajul cand face aceasta operatiune. O alta greseala care afecteaza masina se intampla la semafor, cand stai in continuare cu piciorul pe ambreiaj. Acest gest duce in timp la uzarea rulmentului de presiune.

Care sunt primele semne ca ambreiajul nu mai functioneaza cum trebuie? Cu siguranta, orice sofer trebuie sa fie atent la aceste indicii. Daca banuiesti ca ceva este in neregula, cel mai bine mergi la un service autorizat, sa faci o verificare. De obicei nu are un cost exagerat, iar asa afli cu precizie ce probleme sunt la motor.

Indicii ambreiaj defect. Primul indiciu este patinarea de ambreiaj. Daca se mareste lent viteza cand accelerezi si simti un miros de garnitura arsa, inseamna ca transmisia nu mai este conectata cum trebuie cu motorul. Daca la rece nu mai intra in viteza, este un semn ca placa de presiune este defecta. Asta inseamna ca volanta nu se mai decupleaza complet de ambreiaj.

Un zgomot ciudat poate indica uzarea volantei cu masa dubla, un defect de montaj sau deformarea discului de frecare. O pozitie anormala a pedalei de ambreiaj este o dovada cat se poate de clara ca ai probleme. Daca este prea jos, rulmentul sau parghia sunt blocate, daca este prea sus, atunci placa si discul sunt uzate.

Indicii ambreiaj defect. Daca cedeaza cilindrul hidraulic, atunci apare umezeala sub pedala, pe mocheta sau la motor in zona pompei hidraulice. Daca ai vreunul dintre aceste semne, atunci este indicat sa ajungi cat mai repede la un specialist. Cu cat amani mai mult, cu atat pretul pentru reparatie va ajunge unul piperat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *