Toyota a dezvoltat un motor care captează dioxidul de carbon din atmosferă

Toyota a dezvoltat un motor care captează dioxidul de carbon din atmosferă. Acest motor a fost testat pe un model Corolla de competiție, care este alimentat cu hidrogen.

În ciuda trendului de a trece la dezvoltarea motoarelor electriceToyota nu are de gând să renunțe la motoarele termice prea curând. Constructorul japonez tocmai a anunțat că a dezvoltat o nouă tehnologie care ar urma să ducă la motoare termice mult mai prietenoase cu mediul din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

Mai exact, Toyota a dezvoltat un motor cu un nou sistem de filtrare. Acest sistem captează dioxidul de carbon din atmosferă într-un filtru special. Rezultatul? Emisii de dioxid de carbon foarte mici. Odată de dioxidul de carbon este captat în sistemul de filtrare, acesta este apoi eliberat într-un lichid prin căldura motorului și nu necesită energie suplimentară.

Noua tehnologie a fost testată pe un model Corolla pregătit pentru competiție și al cărui motor este alimentat cu hidrogen. În schimb, noua tehnologie se află la început și nu este încă gata să-și facă apariția la modelele de serie. În timpul testelor, mașina a reușit să capteze aproximativ 20 de grame de dioxid de carbon pe parcursul a 20 de tururi de circuit.

Constructorul nipon dorește să introducă noul sistem de filtrare la modelele sale cu motoare termice.

Cu ajutorul unui astfel de sistem, chiar și motoarele cu ardere internă, în special cele pe benzină, ar putea să devină neutre în carbon. 

via Toyota

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *