Trafic restricționat din cauza caniculei pe mai multe drumuri din țară

Pe mai multe drumuri din țară se va circula cu restricții, din cauza caniculei. Acestea se impun în câteva județe din țară.

 

Traficul va fi restricționat în mai multe județe din țară, din cauza caniculei, începând de sâmbătă.

 

Autoritățile au impus restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, potrivit Centrului Infotrafic.

În contextul avertizării meteorologice cod portocaliu, care vizează val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat, sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea de drumuri naționale din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Mehedinți, Olt, Satu Mare, Sălaj, Teleorman și Timiș”, a anunțat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

 

Cu totate acestea sunt și categorii care fac excepție de la restricțiile impuse, precum: transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, transporturi poştale, transporturi de echipamente de prim ajutor, transporturi de distribuţie de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi de tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

 

Traficul se va desfășura în condiții normale pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi.

 

Având în vedere codul portocaliu de caniculă, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi ca înainte să plece la drum să verifice presiunea pneurilor, să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului; să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autovehiculul care circulă în faţă, pentru a opri la timp în cazul în care acesta frânează brusc, potrivit Mediafax.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.