Transportator forestier lăsat fără autocamion și amendat cu 30.000 lei pentru că a refuzat cântărirea și alte nereguli

În această dimineață în jurul orei 04.00, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată cu privire la faptul că un autocamion este supraîncărcat cu material lemnos și se deplasează spre Sucevița din direcția Ciumârna.

Deplasându-se în Sucevița, echipajul de poliție a oprit pentru control pe DN 17A autocamionul cu remorcă condus de un bărbat de 65 ani din Moldoviţa, ce transporta conform avizelor de însoţire cantitatea de 11,02 mc. lemn rotund fag și 22,03 mc. lemn rotund rășinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire atât la tonajul ansamblului auto, cât și la cantitatea de material lemnos transportată, s-a cerut sprijinul ISCTR Suceava şi a specialiştilor silvici.

Deoarece conducătorul auto a refuzat să se deplaseze cu ansamblul auto la punctul special amenajat pentru cântărire, a fost sancționat contravențional de către reprezentanții ISCTR cu amendă de 6.000 lei.

De asemenea, reprezentanții ISCTR au mai aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.000 lei pentru lipsa atestatului profesional pentru șofer, neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii și pentru lipsa ultimelor 28 de diagrame, iar ca măsură complementară s-a dispus imobilizarea autoutilitarei și a remorcii prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare, până la intrarea în legalitate.

Specialiştii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, constatând că remorca era încărcată cu 24,62 mc. lemn rotund rășinoase, motiv pentru care societatea societatea emitentă a avizelor de însoțire a fost sancționată, iar cantitatea de 1,71 mc. lemn rotund rășinoase, în valoare de 294 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.