Transportator român și șoferii acestuia, arestați în Spania într-un caz de furt de marfă din camioane, în urma unei sesizări Amazon

Un român care deține mai multe firme de transport rutier de marfă a fost reținut de autoritățile spaniole într-un caz de furt cargo. Conform Comandamentului Superior al Poliției din Madrid, valoarea totală a prejudiciului depășește un milion de euro.

După cum relatează portalul elespanol.com, furturile ar fi avut loc în perioada decembrie 2020 – iunie 2021. Ancheta a început în decembrie 2020, când reprezentanți ai platformei Amazon au depus o plângere oficială către autorități, după ce au detectat nu număr mare de colete lipsă; toate coletele erau transportate cu patru camioane între un depozit Amazon din Italia și două depozite din apropiere de Madrid.

Ancheta a relevat că cele patru camioane aparțineau a patru firme diferite, dar cu același administrator. Conform autorităților, mărfurile erau golite în diverse depozite din Alcalá și Azuqueca de Henares. Polițiștii au constatat că la toate cele patru camioane sigiliul a fost manipulat sau înlocuit, dar ușile remorcilor nu prezentau niciun semn de forțare.

De asemenea, conform informațiilor transmise de Amazon, unitățile GPS din cele patru vehicule au fost deconectate când camioanele au părăsit punctul încărcare din Italia, existând astfel neconcordanțe în transmiterea informațiilor privind locația.

În timpul perchezițiilor, autoritățile au descoperit mai mulți paleti de marfă furată care conțineau utilaje industriale, electronice și echipamente sportive; atât antreprenorul român cât și doi dintre asociații săi, de asemenea de origine română, au fost arestați.

Conform autorităților locale, nici unul dintre aceștia nu are antecedente penale. Autoritățile mai informează că ancheta este încă deschisă și nu sunt excluse noi arestări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *