Tupeu uluitor la un șofer român. A cumpărat un permis fals și s-a dus la poliție să-l reînnoiască

Românul cumpărat un permis de conducere fals și s-a dus la poliție să-l reînnoiască. Este vorba despre un cetățean din Alba Iulia care a cumpărat de pe Facebook carnetul de conducere cu 2.000 de euro. Românul  și-a cumpărat un permis englezesc de conducere pentru categoriile: B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q.

Deși știa că este fals acesta a crezut că îi poate păcăli pe polițiști. Însă, cei de la Permise Auto și-au dat seama că actul este un fals. Drept urmare, românul s-a ales cu un dosar penal, iar în data de 22 martie 2024, cu o condamnare.

Românul s-a dus la poliție cu permisul fals

Românul, care cumpărase permisul din Germania, de la o persoană de pe Facebook le-a cerut polițiștilor din România să-i reînnoiască permisul. Mai exact, în luna iulie, august a anului 2020, românul în cauză se afla în Germania. La un moment dat a găsit un anunț pe Facebook, unde o persoană vindea permise false de conducere cu 2000 de euro.

Bărbatul a trimis datele personale, o poză, dar și suma de 2000 de euro, pentru a primi în schimb un permis auto. Era vorba despre un permis ce imita documentele emise de autoritățile din Marea Britanie.

„În luna iulie/august a anului 2020 inculpatul, în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, a găsit prin intermediul platformei de socializare Facebook o persoană care i-a promis că-i va obţine un permis de conducere eliberat de autorităţile britanice, fără a fi necesar să urmeze cursurile vreunei şcoli de şoferi şi fără a trebui să conducă, sens în care inculpatul a pus la dispoziția respectivei persoane (a comunicat) datele sale de identificare, precum și poza sa în vederea falsificării documentului denumit DRIVING LICENCE emis pe numele inculpatului, achitând în schimbul acestuia suma de 2000 euro prin intermediul serviciului bancar Moneygram, inculpatul intrând în posesia permisului de conducere falsificat în cursul lunii august 2020, au notat magistrații”, se arată în motivare.

Vărbatul a fost condamnat la 4 luni și 20 de zile de închisoare

Bărbatul, care aparent figura ca șofer de TIR a fost descoperit că nu a urmat nicio școală de șoferi.

La aproape patru ani de la comiterea faptei, bărbatul și-a aflat pedeapsa din partea Judecătoriei Aiud. Judecătorii l-au condamnat la 4 luni şi 20 de zile închisoare cu amânare pentru complicitate la fals. Momentan sentința nu a fost definitivă, informează alba24.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *