Tupeul incredibil al unui șofer din Botoșani! Cum a încercat să scape de brațul lung al legii, după ce a depășit viteza legală

Un șofer din Botoșani a dat dovadă de un tupeu fantastic când a fost oprit de polițiștii de la Serviciul Rutier pentru că a depășit limita de viteză. În încercarea de a scăpa de brațul lung al legii bărbatul a scos din buzunar o bancnotă de 200 de lei și a vrut să le-o dea polițiștilor, însă a avut parte de o surpriză de proporție.

Tupeul incredibil al unui șofer din Botoșani! Din nefericire pentru șoferul tupeist, polițiștii au refuzat să primească mita, iar ulterior, pe fir au intrat ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (Botoșani).

Tupeul incredibil al unui șofer din Botoșani!

Ce nu știa conducătorul auto în momentul în care a încercat să îi mituiască pe polițiștii care l-auoprit în trafic este faptul că a fost filmat prin intermediul dispozitivului bodycam pe care unul dintre agenți îl avea montat asupra lui, în zona pieptului.

După ce polițistul a refuzat să primească mita, șoferul a fost sancționat cu suspendarea permisului pentru 90 de zile, iar acum este cercetat penal pentru dare de mită.

Incidentul a fost făcut cunoscut de reprezentanții Direcției Generale Anticorupție pe site-ul instituției, după ce a fost efectuat un flagrant pentru dare de mită, în cazul șoferului din Botoșani.

„La data de 26.06.2023, în jurul orei 04:50, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center anticorupție 0800.806.806 de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pe raza municipiului Botoșani, un conducător auto. Acesta depășise viteza legală de deplasare pentru sectorul de drum respectiv.

În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit echipajului de poliție o sumă de bani pentru ca polițiștii să nu aplice măsurile legale pentru abaterea constatată, respectiv suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Cercetările au fost continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Precizăm faptul că numai în ultima săptămână, un număr de 6 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au refuzat sume de bani cu titlu de mită oferite de conducători auto. Au sesizat faptele de natură penală la Direcția Generală Anticorupție”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *