Uite ce face, de fapt, butonul de recirculare a aerului conditionat!

Probabil ați observat butonul de recirculare a aerului printre multitudinea de butoane aflate pe bordul mașinii dumneavoastră. Acest mic buton, situat în apropierea comenzilor de aer condiționat, este identificat printr-un simbol auto cu o săgeată în formă de U în interior. Este posibil să îl apăsați din când în când, dar chiar știți ce face?

Cum funcționează butonul de recirculare a aerului conditionat?

Funcția de recirculare a aerului este esențială pentru a te menține răcoros în lunile de vară, deși puțini șoferi realizează acest lucru. Potrivit companiei de reparații auto Eden Tyres & Servicing, „butonul de recirculare a aerului opreste efectiv intrarea aerului exterior către interiorul mașinii.” Este recomandat să utilizezi această funcție atunci când este cald afară și ai aerul condiționat pornit. Aceasta recirculă deja aerul rece care iese din sistemul de aer condiționat când îl pornești pentru prima dată, în loc să tragă mereu aerul cald din exterior pe care după trebuie să îl răcească constant. Și cu cât este mai mult timp activat butonul de recirculare, cu atât mașina ta se va răci mai mult și mai repede.

Când să nu folosiți funcția de recirculare a aerului?

Această funcție poate fi o adevărată binecuvântare în zilele lungi și călduroase de vară. Cu toate acestea, ar trebui să eviți să folosești funcția de recirculare a aerului în timpul iernii. Așa cum menționează Eden Tyres & Servicing, aerul recirculat în timpul iernii nu oprește aerul rece să intre în vehiculul tău. Modul „aer proaspăt” mută aerul rece prin încălzitoarele mașinii, încălzindu-l. Această funcție reduce, de asemenea, umiditatea din interiorul vehiculului și va ajuta la reducerea aburirii geamurilor în timpul condusului.

Data viitoare când te urci în mașina ta caldă și umedă în această vară, apasă butonul vechi de recirculare și vezi dacă te ajută să-ți răcorești mașina mai repede. Dacă nu, s-ar putea să vrei să o lași în grija unui mecanic.

Sursa – dailydriven.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *