ULTIMA ORA! Din păcate Carantină obligatorie de 14 zile pentru românii care se întorc din aceste ţări..

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata de CNSU, în data de 3 decembrie 2021. Printre principalele modificări se numără intrarea Franței în zona roșie și ieșirea Spaniei din zona verde. Lista va intra în vigoare duminică, 5 decembrie, la ora 0.00.

O ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) pentru stabilirea noii liste a țărilor cu risc epidemiologic a avut loc vineri dimineața.

Potrivit Hotărârii nr. 110 din 03.12.2021, Franța și Portugalia au intrat pe lista roșie, iar Spania a ajuns în zona galbenă în urma creșterii ratei de incidență.

Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania iese din zona verde

În zona roșie au intrat Franța, Portugalia, Mauritius și Insulele Mariane de Nord.
În zona galbenă au intrat:
• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Mongolia și Belize;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Spania, Suedia, Vietnam și Brunei Darussalam.

În zona verde intră: Guam, Guyana, Suriname, Insulele Virgine ale Statelor Unite și Insulele Turks și Caicos.

Raed Arafat cere test PCR obligatoriu la intrarea în România

Șeful DSU, Raed Arafat a cerut vineri, în ședința de Guvern, ca toate persoanele care vin în România să fie supuse unui test PCR. Propunerea lui a fost respinsă.

Raed Arafat a propus ca măsura să fie valabilă de duminică, 5 decembrie, până în data de 5 ianuarie. El a solicitat ca inclusiv persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală să prezinte un test PCR.

Măsura ar fi fost menită să prevină răspândirea variantei Omicron pe teritoriul României, au declarat pentru Digi24.ro surse participante la ședință.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au opus acestei propuneri. Argumentul a fost legat de pericolul blocării vămilor exact în perioada de sărbători când se întorc în țară românii din Diaspora. scrie kanald.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *