Umbrărescu în topul celor mai buni constructori de autostrăzi din România

Ultima lună din 2021 a adus progrese semnificative pe șantiere din Autostrada Sibiu – Pitești, mega-podul de la Brăila și Drumul Expres Craiova – Pitești, unde lucrează Porr, Astaldi, respectiv grupul UMB. În clasamentul realizat de economica.net nu au mai fost incluse proiectele inaugurate anul trecut.

Austriecii de la Porr au încheiat ultima lună din 2021 cu un avans de 3,66 puncte procentuale pe secțiunea Sibiu – Boița din cel mai important proiect rutier al României. Astfel, acest lot din Autostrada Sibiu – Pitești este realizat în proporție de aproape 60%, conform datelor actualizate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) pe Harta proiectelor de infrastructură.

Poziția secundă este ocupată de italienii de la Astaldi, cu un progres de 3,55 puncte procentuale la mega-podul de la Brăila. „Golden Gate-ul” peste Dunăre este realizat în proporție de 54,50%.

Podiumul este completat de grupul UMB, cu tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Firmele lui Dorinel Umbrărescu au ajuns pe acest șantier, deschis în toamna anului trecut, la un grad de execuție de 16,50%, după un avans de 3,5 puncte procentuale în ultima lună.

În clasament urmează tot grupul UMB, cu progrese de circa 3 puncte procentuale pe loturile 1 și 2 ale tronsonului 2 din DX Craiova – Pitești, cunoscut ca „Autostrada Ford”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *