Un bărbat a ajuns în arestul Poliției sucevene din cauza farurilor defecte de la mașină

La data de 16 septembrie 2021, la ora 09.50, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava un autoturism Audi care avea defecțiuni tehnice minore la sistemul de iluminare.

La volanul mașinii se afla Arhip Moroșanu, din comuna Grănicești. Cum acesta era agitat, banchetele din spate erau rabatate, iar preșul din dreapta față era ridicat, polițiștii au făcut un control asupra vehiculului, ocazie cu care, sub preșul din dreapta față au găsit o sacoșă din rafie, în care se aflau mai multe pachete cu țigări de contrabandă.

Arhip Moroșanu a fost dus la sediul IPJ Suceava, cu tot cu autoturismul, unde s-a stabilit că transporta 100 de pachete cu țigări marca Marlboro netimbrate și 100 de pachete cu țigărete Compliment cu timbru de Duty Free, fără documente de proveninență legală.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru contrabandă. Cum existau informații cu privire la faptul că Arhip Moroșanu are preocupări pe linia traficului cu țigări de contrabandă, fiind și recidivist, oamenii legii au făcut o percheziție la domiciliul lui, ocazie cu care au găsit 280 de pachete cu țigări de contrabandă.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi urma să fie instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de la Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *