Un bărbat din Iași a murit după ce s-a certat pentru un loc de parcare. ”A vrut să-l taie cu niște furculițe”

Un bărbat din Iași a murit, joi seara, în urma unei altercații pentru un loc de parcare.

Un incident tragic readuce în atenție criza locurilor de parcare din marile orașe și neputința autorităților de a rezolva problema.

Un bărbat de 65 de ani din Iași a murit după ce s-a certat cu un șofer pentru un loc de parcare.

Cel din urmă oprise mașina în fața casei și, pentru că nu a vrut să o mute, cei doi s-au luat la ceartă. Confruntarea a fost atât de dură, încât inima victimei s-a oprit. Cazul este investigat de poliție.

Suntem în Piața Unirii din Iași, o zona foarte aglomerată. Șoferul mașinii de culoare albă din aceste imagini – un tânăr de 23 de ani – a parcat în fața unei case. Iar proprietarul, un bărbat de 65 de ani, a ieșit să îl certe.

Iată ce povestește Mohamed, prietenul tânărului, chemat în ajutor când cearta pe locul de parcare a devenit violenta.

Mohamed: “Vino și ajuta-mă, m-am certat cu vecinul meu. S-a luat de mine, a turnat bere pe mine fiindcă am parcat. El zice că e parcarea lui. A vrut să îl taie cu niște furculițe”.

În timpul scandalului, bărbatului de 65 de ani i s-a făcut rău și a căzut.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași: “Echipajul de Terapie Intensivă SMURD a găsit bărbatul de 65 de ani în stare de inconștiență, în stop cardio-respirator, a efectuat manevrele de resuscitare. A fost declarat decesul”.

Tânărul a fost lăsat să plece acasă

Felicia Ciobanu este psiholog clinician. Ne spune că în acest caz victima nu și-a putut controla stresul și nu este exclus să fi uitat că suferă de unele afecțiuni medicale care îi impuneau să fie calm.

Felicia Ciobanu, psiholog clinician: “Ai venit să îmi iei locul eu, e în fața casei mele, cum vii tu să îmi mie locul. Deci apare o stare de iritabilitate”.

În Iași – în ultimii ani – numărul mașinilor a explodat. În oraș sunt peste 130.000 de autoturisme. Doar pentru aproape 10.000 sunt însă locuri publice de parcare.

Iar găsirea unui loc pentru mașină se termină frecvent cu conflicte.

Două șoferițe, de exemplu, s-au blocat în trafic și au coborât amândouă din mașină ca să se certe.

″- Cucoană, mută un pic mașina de aici ca să pot să ies!
– Nu vreau!
”.

– Câte minute pierdeți până găsiți un loc de parcare?
– 15-20 de minute
”.

În cazul bărbatului care a murit poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Tânărul cu care a avut conflictul a fost audiat și lăsat să plece acasă.

Chiar și în momentul apariției echipelor de mascați de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (S.A.S), tânărul a fost foarte violent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.