Un localnic și-a înarmat Loganul cu un ”tun” și a ieșit cu el la parada de 1 Decembrie. Unde s-a întâmplat totul

Paradă inedită într-o comună din județul Olt. Localnicii au improvizat un tun pe o dubiță, au luat 10 cai, șarete, ATV-uri și au defilat pe ulițele satului.

Și nu oricum, au avut şi muzică militară. Ideea i-a venit primarului, invidios pe manifestările militare de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală.

Startul s-a dat la intrarea în comuna Optași Măgura. În față au mers în coloană câteva ATV–uri, dubiță cu tunul improvizat dintr-o roată și o țeavă, apoi șaretele și călăreții. Localnicii au ieșit la porți cu stegulețe în mâna să întâmpine convoiul.

În fiecare an ies la poartă pentru a vedea un eveniment frumos la noi în comună”, spune o localnică.

ReporterAți transmis în direct?

Localnic: În direct de pe telefonul meu, să pot să dau și la ginerii mei care sunt plecați în străînătate și o să vină acasă să le arăt. E foarte frumos că se întâmpla așa ceva în România măcar o dată pe an.

Nu au avut paradă obișnuită, dar au înlocuit-o cu una a cailor. Iar localnicii în loc de uniforme militare s-au îmbrăcat în straie populare. Defilarea a ajuns și la arcul de triumf, așezat lângă „turnul Eiffel” din satul „Paris” al comunei.

Superb, superb! Nu am cuvinte de spus, s-a mai făcut și în alți ani, dar parcă mai frumos, din ce în ce ne perfecționăm. Muzica militară e o plăcere pentru mine, chiar îmi provoacă o emoție. Vorba lui Andra: mi se face pielea de găină”, spune un alt localnic.

Ideea îi aparține primarului, care s-a inspirat de la paradele de 1 decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală.

„Ce ar fi să fac la mine în comună ceva asemănător, asemănător păstrând proporțiile. Cu ce să fac? Armată nu am…ia să încerc cu cai. Am zis bă, frate, te mai duci și cu calul la război, dar dacă nu ai o armă așa. Și am zis ia stai să punem un tun pe mașină și muniția o aveam la căruță din spate”, a spus primarul comunei.

Evenimentul este la a treia ediție și a costat doar 1.000 de lei.

Impulsionat de bucuria oamenilor, edilul are de gând că la anul să facă un eveniment și mai pompos.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *