Un nou indicator rutier pune şoferii în impas. Care este semnificația sa și ce trebuie să faci când îl întâlnești

A apărut un nou indicator rutier. În Europa, diversitatea semnelor de circulație e vastă, iar mulți șoferi se confruntă cu necunoașterea semnificației acestora.

Când ne deplasăm cu mașina în alte țări este esențial să ne familiarizăm cu regulile și semnele specifice fiecărei țări. Neînțelegerea acestor reguli și indicatoare poate avea consecințe serioase, inclusiv amenzi, cum ar fi cele aplicate pentru acest nou indicator cu romb alb pe fundal albastru.

Semnele de circulație sunt cruciale la volan. Studiile arată că șoferii întâmpină dificultăți în înțelegerea informațiilor vitale de pe semnele rutiere. De exemplu, în Germania, există semne destul de rare, cum ar fi cel cu un punct roșu sau cel cu trei săgeți albe și o linie, care sunt greu de recunoscut.

În Marea Britanie, patru din cinci șoferi nu pot identifica semnul rutier cu un cerc negru pe un fundal galben.

Un nou indicator rutier a fost introdus recent în Franța. Acesta este un romb alb pe un fundal albastru. Acest semn va apărea în curând pe autostrăzile din toată țara și a fost deja observat în apropierea orașelor Luon, Grenoble, Strasbourg, Rennes, Nantes și în zona Parisului.

 

Acest indicator indică benzi speciale pe care nu toți șoferii le pot utiliza. Benzile marcate cu un diamant sunt rezervate taxiurilor, autobuzelor și altor mijloace de transport public. Aceste benzi speciale pot fi utilizate și de mașinile electrice și de vehiculele care transportă mai mult de două persoane.

Utilizarea incorectă a unei benzi marcate cu un romb alb pe un fundal albastru este sancționată cu amenzi de până la 135 de euro. În plus, vehiculele care încalcă aceste reguli sunt supravegheate de camere inteligente care înregistrează numărul exact de pasageri din mașină.

Motivul introducerii noului indicator și implicit al noii benzi este protecția mediului. Acest nou indicator rutier încurajează utilizarea în comun a vehiculelor și, prin urmare, reduce emisiile de CO2.

În Statele Unite și Canada, se găsesc, de asemenea, semne rutiere pentru vehicule ecologice și carpooling. În Germania, unele municipalități permit mașinilor electrice să circule pe benzile de autobuz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *