Un polițist din Râșnov, care de-a lungul timpului a fost premiat pentru că a reclamat șoferii care încercau să îl mituiască, a fost reținut pentru luare de mită. Agentul, supranumit „Lupul de la rutieră”, și alți doi colegi, ar fi lăsat camioanele cu gabarit depășit să ajungă în Poiana Brașov, în schimbul unor servicii SPA de lux.
„Lupul de la rutieră”, după cum era supranumit un polițist din Brașov, și alți trei agenți sunt reținuți pentru presupuse fapte de corupție. Ar fi închis ochii la o sumedenie de nereguli, fie în trafic, fie la examenul auto. Ei ar fi primit în schimb bani, dar și tratamente la SPA sau mese la restaurant, în Poiana Brașov. Au ajuns în arest și alți 3 bărbați, bănuiți că au dat mită sau că au intermediat astfel de „afaceri”, potrivit ȘtirileProTV.
Agentul șef Cornel Sandu, poreclit „Lupul de la rutieră” a fost evidențiat chiar de ministrul de interne Lucian Bode, pentru integritatea de care ar fi dat dovadă de-a lungul timpului. Acum a fost dus la audieri pe ușa din spate.
Polițistul excela în prinderea celor care conduc sub influența drogurilor. În plus, i-a dat pe mâna procurorilor pe mai mulți șoferi care i-ar fi oferit mită, ca să nu fie sancționați în trafic. Anchetatorii spun însă că polițistul, care activă la serviciul rutier Râșnov, trecea cu vederea unele nereguli, ba chiar îi ajuta cu sfaturi pe unii șoferi cercetați penal, pentru a tergiversa ancheta. Sandu ar fi lucrat în tandem cu un alt agent din Poiană Brașov.
„Se urmărea îndeosebi dobândirea accesului la persoanele cu influenţă sau altfel de beneficii inclusiv la servicii SPA, servicii hoteliere din Poiana Brașov. Patroni de lanțuri hoteliere sau persoane publice din județ. Ei între ei… erau servicii și favoruri acordate ilegal și de comun acord”, a spus Adrian Radu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, potrivit sursei citate.
Reținerea lui Sandu este o surpriză atât pentru localnici, cât și pentru autoritățile locale, care i-au acordat anul trecut distincția Pro Urbe.
Cercetările îi vizează și pe doi examinatori de la permise auto, care ar fi favorizat diferite persoane, în schimbul unor sume de bani.
Adrian Radu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: „Mita era de 5.000 de lei, de la caz la caz dublată şi de alte avantaje materiale. E vorba despre examinarea în teren, acolo erau probleme. Vă pot spune un caz – o persoană care a luat în aceste condișii permisul, la 10 zile a făcut un accident de circulație, deci proba practică era problema.”
Trei persoane care ar fi dat sau intermediat mita sunt reținute în același dosar. Iar alți 13 inși sunt cercetaţi în stare de libertate.