Un proprietar de Dacia Spring a circulat peste 46.000 de km cheltuind numai 2.000 de lei: „Doar 5.09 lei pe suta de kilometri”

Marcel Banu, un proprietar de Dacia Spring, a explicat pe site-ul electromobilitate.ro cât a cheltuit pentru încărcarea unei mașini electrice Dacia Spring, cu care a parcurs în mai puțin de un an aproape 47.000 de km.
„Mașina a costat 18.550 euro, pentru care am plătit echivalentul a 8.026 euro la cursul BNR din octombrie 2021, după reducerile aplicate prin Rabla și Rabla plus.

RCA 446 leiCASCO 509 lei și extra garanția 2.842,68 leiRevizia la 30.000 km a fost 200 leianvelopele de iarnă 760 leienergia electrică cumpărată din octombrie 2021 până acum, când am 46.753 km, este de 2099,57 lei, adică doar 5,09 lei pe suta de kilometri!

Marcel Banu a arătat că „imediat după ce luat Springul a testat toate stațiile de încărcare din Deva, e-charge, Polyfazer, EVConncet, MOL Plugee și Enel X”. Din afară a testat e-on drive, MOON și ELMotion.

„Majoritatea cu plată, dar am mai prins și gratuități, duminică 4 septembrie, la Socar Deva și, ca să fiu corect, în timp ce Springul stătea la încărcat, am făcut 10.000 de pași. O electrică te mai pune și să faci mișcare?”, a scris proprietarul de Dacia Spring.

Hunedoreanul a povestit și unde a circulat cu mașina, spunând că Dacia Spring a trecut și testul Transfăgărășanului.
„Anul acesta am bătut foarte des Timișoara, Cluj Napoca și Sibiu, apoi Reșița, până la Văliug, la un eveniment electromobilistic denumit Mulțumim Reșița (pentru stațiile instalate de Primărie). A urmat electro-șezătoare de la Ciugud, Păuca și Alba Iulia. (…) Cele mai deosebite amintiri rămân cele de pe Transalpina, urmate de drumul-test până la Bâlea Cascadă ca apoi, cireașa de pe tort, să urmeze Transfăgărășanul cu ursuleți și o întâlnire a Springurilor la Barajul Vidraru”, a mai scris Marcel Ban.

Proprietarul de Dacia Spring a mărturisit că după achiziționarea mașinii electrice are o nouă deviză: „Știu când plec, nu mă interesează când ajung!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *