Un român a făcut „şcoala de şoferi” online, în Polonia. Cât a plătit pentru un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din Galați efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie – română şi din Republica Moldova – asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, ce s-a dovedit a fi fals, anunță, vineri, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Conform sursei citate de  Agerpres, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi din Republica Moldova, în vârstă de 64 de ani.

Existând bănuieli cu privire la faptul că individul ar deţine documente false, i-a fost efectuat un control amănunţit, în urma căruia, oamenii legii au descoperit asupra sa un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, având imprimate fotografia şi datele sale de identitate.

Românul avea permis auto fals. Cu cât l-a cumpărat din Polonia
În urma cercetărilor specifice efectuate, oamenii legii de la poliția de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul în vârstă de 64 de ani a declarat că a obţinut documentul în cauză după ce a urmat cursuri online la o şcoală de şoferi din Polonia, în schimbul sumei de 1.200 de euro. În cauză se efectuează cercetări pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Ofițerii de frontieră de la vama Oancea au descoperit şi la începutul acestei săptămâni un permis de conducere polonez fals asupra unui bărbat din Republica Moldova, cu dublă cetăţenie. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a afirmat că permisul de conducere fals l-a procurat de la o cunoştinţă, pentru a-l folosi în cazul în care ar comite abateri la Regimul circulaţiei rutiere, urmate de reţinerea permisului de conducere. Şi în acest caz, se efectuează cercetări pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *