Un șofer a rămas fără permis pentru 7 luni, după ce a comis trei ilegalități în doar cinci minute

Un șofer bihorean a fost înregistrat de două ori depășind viteza regulamentară și o dată în timp ce efectua o depășire neregulamentară.

Potrivit BIHON.RO, șoferul, un bărbat de 48 de ani, din comuna bihoreană Popești, a comis ilegalitățile sâmbătă, între orele 09:15 – 09:19, în timp ce conducea un autoturism pe DN 19E.

Prima contravenție a constat în efectuarea unei depășiri neregulamentare în afara localității Fegernicu Nou, pentru ca după doar 2 minute să fie înregistrat cu radarul pe raza localității Fegernicu Nou în timp ce conducea cu 125 km/h. La alte două minute distanță a fost înregistrat cu radarul și în localitatea Sălard, de data aceasta avea 119 km/h.

„Pentru cele trei fapte contravenționale săvârșite, polițiștii rutieri l-au sancționat pe bărbatul de 48 de ani cu 22 de puncte amendă, în valoare totală de 3.190 de lei și, totodată, au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 210 zile”, transmite comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Menționăm că, potrivit noilor modificări legislative, „în cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă” (Art.104^1 din Ordonanţa nr.1/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.