Un șofer, amendat ilegal de polițiști. Cum și-a făcut dreptate bărbatul

Un șofer din judeţul Alba a câștigat în instanță un proces cu Poliția. Bărbatul a dovedit că oamenii legii l-au amendat ilegal fără să facă mai multe verificări.

Un șofer din judeţul Alba a câștigat în instanță un proces cu Poliția. Bărbatul a fost amendat ilegal pentru foliile pe care le avea pe geamurile maşinii și a dovedit că polițiștii nici măcar nu au făcut mai multe verificări.

Un agent al poliției rutiere din judeţul Alba a oprit un şofer în trafic şi l-a amendat ilegal pentru că avea folii pe geamurile maşinii, dar nu a verificat dacă are omologare pentru ele sau nu. Bărbatul a rămas fără certificatul de înmatriculare al maşinii şi a primit o amendă de 1.350 de lei, dar a câștigat procesul în instanță.

Șoferul care a fost amendat ilegal a câștigat

Șoferul i-a spus polițistului că are certificatul de omologare aferent, dar acesta nu l-ar fi ascultat. Bărbatul a fost nevoit să își facă dreptate în instanță. Reprezentanții Inspectoratului Poliţiei Judeţene din Alba au declarat că fapta reținută în procesul verbal încheiat la fața locului este rezultatul unor constatări personale a unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

„Prin înscrisurile depuse, acesta a reuşit să răstoarne prezumţia de temeinicie a procesului-verbal de contravenţie. Astfel, având în vedere că petentul a depus documentele aferente foliilor aplicate, care atestă conformitatea cu normele RAR, instanţa apreciază că petentul a reușit să răstoarne prezumția de veridicitate de care se bucură actul de constatare și va admite plângerea contravențională formulată, cu consecința anulării procesului-verbal contestat”, a stabilit judecătorul, prin decizia pronunțată în 16 februarie 2023.

Șoferul a mai dovedit că gradul de opacitate al geamului trebuie măsurat cu un aparat special și că oamenii legii nu pot da amenzi fără să facă verificări amănunțite. Acesta și-a primit certificatul de înmatriculare al maşinii și nu a mai fost nevoit să plătească amenda, potrivit Ziare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *