Un șofer de camion a primit din partea poliţiei germane…un premiu pentru asigurarea exemplară a încărcăturii

Un șofer de camion care lucrează pentru o companie de construcții din Wesenberg a fost recent onorat de poliție pentru asigurarea exemplară a încărcăturii.

Șoferul Jörg Rose, care are aproape 40 de ani de experiență profesională, a fost recunoscut de autoritățile rutiere drept un „șofer exemplar”, deoarece și-a asigurat încărcătura la un nivel foarte înalt.

Dl. Rose a primit premiul în urma unui control rutier recent, în cadrul căruia agenții au constatat că vehiculul transporta un singur palet, care era fixat excelent respectând toate normele în vigoare.

Surprins de gestul poliţiei, Rose a acceptat premiul de la comisarul Ino Nattermann. Prin asigurarea încărcăturii, consecințele grave ale accidentelor rutiere pot fi adesea evitate în doar câțiva pași simpli, a declarat oficialul.

În 2021, până în prezent, 26 de accidente de circulație au fost cauzate de asigurarea inadecvată a încărcăturii.

La numai o zi după ce Jörg Rose și-a primit premiul, oficialii au identificat și un contraexemplu.

Agenții au oprit un camion cu remorcă în apropierea orașului Groß Plasten. Pe lângă un recipient pentru motorină (transport de mărfuri periculoase), au găsit structura superioară a unui excavator, neasigurată. În plus, la remorcă, inspecția expirase deja de câteva luni. Șoferul în cauză și angajatorul acestuia au primit câte o amendă de 300 euro, iar vehiculului a fost imobilizat de autorități până la asigurarea corectă a încărcăturii.

sursa : trans.info

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.