Un șofer de TIR, primul român suspect că e infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, arestat în Franța

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a stârnit îngrijorare imediat după descoperirea ei și primul român suspectat că o are se află într-un centru de detenție din Dunquerque, în Franța, scrie site-ul canalului public de televiziune France 3.

Doi deținuți, nou-veniți la centrul de arest preventiv din Dunkerque, pe 21 decembrie, au avut rezultate pozitive pentru COVID-19. Unul dintre cei doi este puternic suspectat că e purtător al noii variantei britanice a virusului, despre care se spune că ar putea fi mai contagios. Se fac teste suplimentare pentru a confirma sau nu contaminarea cu noua tulpină. Amândoi românii sunt șoferi de TIR Cei doi deținuți de origine română, amândoi șoferi de TIR, au avut rezultate pozitive pentru COVID-19 la testele de săptămâna trecută. Ei au fost arestați pentru trafic ilegal de migranți, scrie Delta FM. În conformitate cu protocolul de sănătate, un al doilea test a fost efectuat o săptămână mai târziu, miercuri, 30 decembrie. De data aceasta, unul dintre cei doi, care venise din Anglia, a devenit suspect că ar purta tulpina posibil mai contagioasă. „În timpul testului, markerii au fost foarte ridicați. Această anomalie a dus la suspiciuni puternice asupra noii tulpini de virus din Anglia”, confirmă Direcția Interregională a Serviciilor Penitenciare (Disp) din Lille. Rezultatul care să confirme noua tulpină de coronavirus vine pe 3 ianuarie Deocamdată, nimic nu a fost confirmat încă, iar detectarea acestei tulpini britanice de COVID-19 rămâne de dovedit. „Așteptăm analize suplimentare și complementare de la Centrul Național de Referință pentru Virusuri”, se mai arată în comunicatul citat, care menționează că rezultatele vor veni pe 3 ianuarie.

sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *