Un șofer din UK a fost concediat pentru că a refuzat să poarte mască în cabina TIR-ului

Un șofer profesionist a fost concediat în Marea Britanie de compania la care lucra pentru că a refuzat să poarte masca de protecție în camionul său.

Este primul caz de acest fel înregistrat în pandemie, scrie presa britanică. Deimantas Kubilius a fost dat afară în urma unui incident care a avut loc în luna mai 2020, când Marea Britanie se afla în primul lockdown național, iar masca era obligatorie pretutindeni.

Șoferul a refuzat să își pună masca în interiorul cabinei camionului când a mers să facă o livrare la o rafinărie de zahăr, în ciuda insistențelor reprezentanților firmei. Oamenii erau îngrijorați că acesta ar putea transmite noul virus în timp ce vorbea cu angajații pe geamul camionului, însă bărbatul nici nu a vrut să audă de mască. „Cabina este casa mea”, a argumentat el, potrivit Daily Mail.

Totuși, bărbatul a arătat că este dispus să poarte masca de protecție când în afara camionului.

În dimineața zilei de 21 mai, conducerea Kent Foods, compania pentru care lucra Kubilius, a primit un email în care era informată despre incident.

„Din păcate am avut un incident cu unul dintre șoferii voștri în această dimineață. Unul dintre managerii noștri i-a cerut să își pună masca. Fiecare șofer primește o mască atunci când intră pe proprietate și i se cere să o poarte cât timp se află aici. El a refuzat, motivând că este în cabina lui și nu trebuie să o poarte”, este mesajul primi de șefii companiei.

În plus, șoferului i-a fost interzis să mai intre pe proprietatea rafinăriei respective.

În urma acestui incident, el a fost dat afară de Kent Foods, o companie din domeniul alimentar, la care era angajat.

El și-a acționat în instanță angajatorul – Kent Foods – însă judecătorul a respins procesul.

„Ținând cont de circumstanțe, inclusiv de inclusiv de lipsa de remușcare a lui Kubilius și de dificultățile practice cauzate de interzicerea sa pe proprietatea rafinăriei Tate și Lyle, concluzionez că decizia este una rezonabilă”, a transmis judecătorul Barrett.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *