Ungurii ne dau lectii din nou! Vor inaugura a doua autostrada la granita cu Romania

Ungaria a anuntat ca va finaliza in 2020 a doua autostrada care va face legatura cu Romania si ne predau astfel o noua in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii rutiere

Raportul vecinilor arata ca in ultimii ani au realizat 500 de kilometri de autostrada printre care se numar si cea care face conexiunea cu Romania. Tot in ultimul deceniu au modernizat 6.000 de kilometri de drumuri.

Ministerul Inovatiei si Tehnologiei a anuntat ca Ungaria va da in folosita 160 de kilometri de drumuri in 2020 cu o valoare de circa 1,2 miliarde de euro, iar una dintre sectiuni este autostrada care va face legatura intre orasul Berettyóújfalu si granita cu Romania in zona Bihor.

Asfel se va termina si executia segmentului autostrazii M4 intre Berettyóújfalu si granita, ceea ce inseamna ca se poate realiza legatura cu autostrada in directia Transilvaniei dupa M43, cea care este deja conectata cu autostrada vestului A1 Nadlac-Arad-Timisoara-Bucuresti.

Ungurii sunt pusi pe fapte in ceea ce priveste infrastructura rutiera, iar in urmatoarea perioada isi doresc ca toate localitatile din tara sa aiba acces in maximum 30 de minute la un drum cu doua benzi pe sens.

In prezent, doua treimi din localitatile maghiare au aceasta facilitate, desi ideea a pornit in 2016 si atunci mai putin de jumatate din localitati aveau o astfel de oportunitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.