UPDATE/ Nouă morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Focul a fost lichidat

UPDATE/ Este oficial. Sunt nouă persoane decedate în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Informația a fost confirmată de către reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Nu știm, însă, dacă este vorba despre medici sau pacienți.

Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, iar nouă pacienți au decedat, a anunțat IGSU.

Incendiul a fost lichidat la orele 10.55.

Ministrul interimar al Sănătății a precizată că Spitalul de Boli Infecțioase era conform, din punct de vedere medical, cu recomandările făcute după tragedia de la Piatra Neamț.

Eu pot să vă spun pentru că m-am uitat asupra acestui spital imediat dupa ce s-a întâmplat acest eveniment nedorit. Pe planul de conformare de la incendiul din Piatra Neamt, ministerul a impus două măsuri, ambele realizate cu termen de august 2021. Din punct de vedere medical, măsurile au fost efectuate, a declarat Cseke Attila.

Potrivit economica.net, se pare că există la acest moment câteva persoane care sunt resuscitate de către personalul medical. O parte dintre pacienți au fost evacuați pe geam. Un pacient a fost resuscitat chiar în curtea spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Au fost clipe de groază pentru personalul medical și pentru familiile celor internați în spital.

Nouă persoane decedate în incendiul de la Constanța

Din nefericire, autoritățile au anunțat că sunt nouă persoane decedate. Inițial era vorba despre patru victime. Misiunea salvatorilor este, în continuare în dinamică. Potrivit IGSU, cel puțin 50 de persoane au fost evacuate și transportate la patru unități spitalicești.

Știrea inițială/ Alertă maximă la Constanța! Un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje. Toată lumea se teme să nu se repete tragedia de la Piatra Neamț. Flăcările au izbucnit la primul nivel al clădirii. De la ISU Călărași și ISU Ialomița au fost trimise echipaje pentru a ajuta la transferul pacienților.

A fost activat Planul Alb

Potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța, la nivelul spitalului a fost activat planul alb! Planul alb înseamnă evacuarea UPU și a secției ATI, respectiv a personalului medical și a pacienților.

Planul alb se activează în caz de catastrofă și este echivalentul planului roșu, dar pe partea de spitale.

Planul alb este planul de răspuns al unităților sanitare cu paturi în cazul unui aflux masiv de pacienți în urma unui accident colectiv, a unei calamități, epidemii sau pandemii.

Incendiu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă și se manifestă cu o degajare mare de fum.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fziuaconstanta%2Fvideos%2F238022634973327%2F&show_text=true&width=560&t=0

Prima măsură a fost evacuarea pacienților. La fața locului au intervenit pompierii cu mai multe echipaje, precum și echipaje ale Serviciului de Ambulanță. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Misiunea este în dinamică!

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat pentru Digi24 că spitalul este în subordinea primăriei. Acesta a precizat că nu sunt victime sau răniți.

Potrivit primelor informații, pacienții în stare gravă vor fi transferați la Spitalul Municipal Medgidia.

Știre în curs de actualizare.

Bilanțul tragediei de la Piatra Neamț. A ars secția de Terapie Intensivă

Incendiul de la ATI Constanța ne amintește de cazul de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. A fost un incendiu devastator. Pe secție erau internați pacienți intubați. Zece dintre ei au murit, iar alte șapte, între care și un medic, au suferit arsuri extinse. A fost cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv. Flăcările au fost amplificate de instalațiile de oxigen din salonul de Terapie Intensivă.

Incendiul a avut loc pe 14 noiembrie 2020 și a cuprins două saloane. În lupta cu flăcările a sărit medicul Cătălin Denciu, care era de gardă. El a suferit arsuri grave și a fost transferat la o clinică din Belgia pentru a fi tratat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *