Vestea care ii va scoate din sarite pe soferi! Politele RCA, majorate cu 15 procente. Modificarile facute de ASF

Soferii vor avea parte de cheltuieli mai mari in ceea ce priveste politele RCA. Conform reglementarilor in vigoare facute de Autoritatea de Supraveghere Financiara, pretul politelor RCA se va majora cu 15 procente.

Iar scumpirea politelor nu este singura masura impusa de autoritati. De asemenea, se doreste ca si decontarea directa sa devina obligatorie.

In cazul in care soferul este implicat intr-un accident rutier,pagubitul isi ia banii de la firma la care are el asigurare si nu de la asiguratorul soferului vinovat.

Purtatorul de cuvant ASF, Daniel Apostol a oferit cateva lamuriri in acest sens, conform antena3.ro

”Vestea teribilă nu este pentru șoferi. Teribil este atunci când suntem participanți în trafic, victime ale unor accidente, mergem cu mașina la service și vedem că pe polița RCA pe care ne-a dat-o făptașul, nu reușim să acoperim dauna și să ne reparăm mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri în România, cazuri cu care se confruntă și Autoritatea de Supraveghere Financiară, motiv pentru care a venit cu această propunere. Există astăzi decontarea directă ca soluție voluntară, nu obligatorie, contra unui tarif suplimentar, cineva poate să-și pună în portofoliul unei polițe RCA și această decontare directăAsta este propunerea noastră. Atunci când închidem o poliță RCA să fim în deplină cunoaștere a întregii piețe, să ne alegem din piață un asigurator pe care îl considerăm serios, și atunci când am un incident în trafic să nu mai trebuiască să mai depind de calitatea sau lipsa de calitate a poliței celui care m-a lovit. Mă duc la service, îmi repar mașina, asiguratorul de la care eu am cumpărat RCA decontează direct valoarea reparației, după care își recuperează banii de pe polița RCA a celui care m-a lovit. 

Prețul mic nu este niciodată o garanție pentru un serviciu bun. Și dacă cei care sunt în trafic, conducătorii auto, se tem că vor plăti puțin mai mult la achiziționarea unei polițe RCA, ar trebui să se gândească și la situația când vor deveni victime în trafic și atunci, acest puțin mai mult la o achiziție de RCA cu decontare directă, s-ar putea să fie soluția salvatoare când vor avea nevoie”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *