Vestea teribilă pentru șoferi: e oficial acum, aceste mașini se interzic

Dacă ești pasionat de mașini cu motoare termice, viitorul nu e prea roz. Mașinile care poluează vor fi interzise.

E evident că mașinile electrice au devenit foarte populare. Și foarte probabil în câteva decenii vom avea altă sursă de combustibil decât electricitatea sau hidrogenul. Dar până atunci un lucru e clar: mașinile pe benzină și motorină n-au un viitor prea luminos.

Odată cu Euro 7, la nivel european, vorbim de-o schimbare fără precedent. Pe scurt, propunerea e ca după 2035 motoarele diesel și pe benzină să fie eliminate.

Uniunea Europeană vrea să introducă standardul de poluare Euro 7 aproape de 2025. Totodată, a început să lucreze la viitoarele reglementări pentru emisii. În iunie 2021 urmează să fie analizat un prim proiect pentru viitorul industriei auto.

Europarlamentarul Pascal Canfin susține că, în forma sa actuală, standardul Euro 7 va elimina de pe piață motoarele diesel și pe benzină după anul 2035, conform Automarket. Primul pas e trecerea la automobile electrice. Iar eliminarea motoarelor termice se va face prin fixarea unui standard de emisii mult mai dur.

Altfel spus, mașinile cu motoare termice nu vor fi interzise explicit, pur și simplu nu vor îndeplini normele de poluare.

Odată cu Euro 7 am putea vedea doar mașini hibride și electrice

În pregătirea pentru Euro 7, Asociația Germană a Industriei Auto (VDA) a avertizat că implementarea unei astfel de reguli va avea ca efect direct imposibilitatea producătorilor să ofere motoare diesel și pe benzină fără utilizarea unui sistem hibrid, cel puțin de tip mild-hybrid, începând din 2025.

Votul final pentru noul standard Euro 7 este așteptat până la sfârșitul anului 2021 pentru a intra în vigoare în 2025. Astfel, mai pot să apară schimbări însemnate până atunci.

Independent de ce va decide UE, mai multe țări au decis să ia măsuri pentru eliminarea mașinilor cu motoare termice. Norvegia vrea să interzică vânzarea lor din 2025. Danemarca plănuiește ceva similar din 2030, la fel și Marea Britanie, iar Franța vrea din 2040.

Așa că, în primă fază, în următorul deceniu, cel mai probabil vom vedea des mașini hibride și un mix benzină – GPL cum încearcă Renault pentru Dacia acum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.