Vești bune pentru șoferi! Detaliul care te scapă de amendă, în trafic. Toți românii cu permis trebuie să afle asta

Un act normativ ce a fost publicat în Monitorul Oficial a modificat legislaţia astfel încât șoferii să poată arăta polițistului asigurarea chiar şi pe telefon. Acesta este detaliul care poate scăpa mulți șoferi de amendă.

Vești bune. Detaliul care îi scapă pe șoferi de amendă, în trafic. Toți românii care au permis trebuie să știe asta

Șoferii vor putea face dovada asigurării RCA inclusiv cu contractul de asigurare, nu doar cu poliţa de asigurare. De asemenea, actele vor putea fi prezentate şi în format electronic, adică inclusiv pe telefonul sau tableta șoferilor.

Șoferii care nu vor avea asupra lor actele nici în original, nici pe telefon, poliţiştii de la rutieră vor putea verifica existenţa asigurării RCA într-o bază de date specială, concepută la nivel naţional, denumită Administrare Istoric Date Asigurări Auto. Aceasta este o bază de date unde se poate verifica, la cel mult cinci zile de la încheiere, orice poliţă RCA emisă de către asigurătorii autorizaţi.

Poliția nu va mai trebui să facă planul de amenzi?

Pe de altă parte, polițiștii s-au plâns de nenumărate ori de faptul că șefii âi presează să dea mai multe amenzi. De cealaltă parte, Poliția Română informa că nu există așa ceva, o normă de amenzi.

Recent, un polițist care a postat pe Facebook un mesaj în care spunea că șefii fac presiuni asupra lucrătorilor din poliție să dea mai multe amenzi. Acesta a fost sunat chiar de Ludovic Orban, premierul României.

Goana după amenzi s-ar fi terminat

„Mă bucur nespus că în urma demersurilor făcute de mine am primit confirmarea că s-a transmis şefilor în urmă cu două săptămâni să se termine cu goana după amenzi. Dacă cineva vă cere să aplicaţi sancţiuni nejustificate, să raportaţi.

Se face un abuz din partea superiorilor. Noi suntem în slujba cetăţenilor, nu invers. Sper să ajungă acest mesaj la toţi şefii care nu au auzit ce s-a transmis. Dacă al doilea om în stat a înţeles că există legea dialogului social şi este încă în vigoare, ar trebui să înţeleagă şi şefii noştri! Dialogul rezolvă multe”, a scris sindicalistul din Poliţie, Kovacs Valer.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.