Vești proaste pentru șoferi! Guvernul ia în calcul reintroducerea taxei de poluare

Au început discuţiile pentru introducerea unei noi taxe auto, conform informațiilor transmise de ministrul Mediului, Tanczos Barna. Vești proaste pentru șoferi.

Va fi introdusă o nouă taxă auto? Ministrul Mediului a explicat că în România nu există în momentul de față nicio taxă de poluare pentru emisiile de dioxid de carbon.

Tanczos Barna subliniază că au existat mai multe încercări de a fi introdusă o astfel de taxă, sub diferite nume. Totuși, toate acestea au eşuat toate din cauza neregulilor juridice, spune el.

O nouă taxă auto. Vești proaste pentru șoferi
„Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor. Va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate know-how-urile şi toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală. În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă, sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a declarat Tanczos Barna.

ua taxă auto în anul curent.

„Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente.

Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decida, da sau nu”, a răspuns ministrul Mediului.

De asemenea, Tanczos Barna a oferit si câteva variante ale viitoarei taxe auto.

„Variantele posibile sunt: impozit local diferenţiat, rovignietă, emisiile stabilite de producătorul auto în funcţie de motor. Măsura trebuie să ducă la reducerea poluării. Obiectivul este scăparea de infrigement şi reducerea poluării în marile oraşe. În acest an vom avea consultare publică, discuţii cu Comisia Europeană pentru legislaţie şi prezentarea unor variante Guvernului”, a conchis acesta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *