VIDEO 157 de morți după ploile abunde din Germania. Camioane, blocate de ape

Bilanțul inundațiilor devastatoare care au lovit săptămâna aceasta vestul Germaniei și Belgia a urcat la cel puțin 184 de morți și sute de dispăruți, după ce ploile abundente au umflat râurile iar viiturile formate au măturat case, au distrus drumuri și au rupt liniile electrice.

Cel puțin 157 de oameni și-au pierdut viața în inundațiile produse în Germania, cel mai grav dezastru natural abătut asupra țării în mai bine de jumătate de secol. 110 dintre aceștia doar în regiunea Ahrweiler din nordul landului Renania-Palatinat, potrivit poliției.

Sute de persoane sunt încă date dispărute sau nu s-a putut stabili contactul cu acestea, în condițiile în care unele zone sunt încă inaccesibile din cauza nivelului ridicat al apelor, iar în unele locuri liniile comunicaţii şi de electricitate sunt în continuare întrerupte.

 Localnicii și proprietarii de afaceri se străduiau să mai salveze câte ceva din orașele devastate.

„Totul e complet distrus, nici nu mai recunoști locul”, spune Michael Lang, proprietarul unui magazin de vinuri din Bad Neuenahr-Ahrweiler, încercând să-și stăpânească lacrimile.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a vizitat sâmbătă oraşul Erftstadt, în landul Renania de Nord-Westfalia (vest), unde dezastrul s-a soldat cu cel puțin 45 de morți.

 Angela Merkel, în zonele afectate de inundații

Cancelarul german Angela Merkel este așteptată să se deplaseze duminică în Renania-Palatinat, landul în care se află inclusiv localitatea devastată Schuld.

 În Belgia, bilanțul morților a urcat la 27, potrivit Centrului naţional de criză, care coordonează operațiunile de salvare din această țară.

Conform Centrului, 103 persoane sunt încă „date dispărute sau nu se poate lua legătura cu ele”. Unele sunt probabil inaccesibile pentru că nu au avut cum să își reîncarce telefoanele mobile sau se află în spital fără acte de identitate, a explicat Centrul belgian de criză.

Video

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.