VIDEO: Firmele lui Umbrărescu fac senzație, din nou! Cum arată „schimbul de tură” pe șantierul Autostrăzii A7 Buzău – Focșani

Noi imagini filmate de Raducu pe drum, un împătimit al filmărilor cu drona pe șantierele de infrastructură, arată mobilizarea UMB pe A7 Buzău – Focșani, autostradă pe care s-ar putea circula începând de anul viitor. Clipul arată schimbul de tură pe șantierul UMB.

Conform datelor CNAIR, termenele de finalizare a lucrărilor pentru loturile 1 și 4 din A7 Buzău – Focșani sunt în august 2024, iar pentru loturile 2 și 3 sunt în aprilie 2025.

Ministrul Transporturilor a constatat un „ritm foarte bun de lucru” al constructorului român care lucrează pe 10 din cele 13 loturi ale A7 (de la Buzău la Pașcani), finanțate prin PNRR. Autostrada Moldovei (A7) va reprezenta coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiune și va fi unul dintre principalele motoare de dezvoltare economică.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a menționat la rândul său că, deși lucrările au început anul acesta, printr-o mobilizare exemplară și un ritm de lucru susținut, s-a ajuns la un stadiu fizic mediu de peste 20% pe întreg sectorul Buzău – Focșani al A7.

„Situația din teren mă face să cred că la finalul anului 2024 se va putea deschide circulația pe primii kilometri de autostradă dintre Buzău și Focșani”, a subliniat Pistol.

VIDEO

Autostrada Buzău – Focșani (82,44 km), este finanțată prin PNRR.

Tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii (4,6 km)
Stadiul fizic – 20%

Tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km)
Stadiul fizic – 20%

Tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km)
Stadiul fizic – 22%

Tronsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani (10,94 km)
Stadiul fizic – 24%

Potrivit termenelor contractuale, la finalul anului 2025 românii vor putea circula pe autostradă și între Focșani și Bacău (alți 95,9 km). Și pe cele 3 șantiere ale acestui sector de autostradă.

Sursa – ziaruldebacau.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *