VIDEO! Umbrărescu ar putea termina înainte de termen un nou lot de autostradă. Constructorul băcăuan, lăudat iarăși pentru mobilizarea exemplară

Asociația Pro Infrastructură, care monitorizează atent șantierele de autostrăzi și drumuri expres din România, are din nou cuvinte de laudă la adresa constructorului băcăuan Dorinel Umbrărescu. Asociația susține că firmele sale ar putea termina înainte de termen lotul pe care îl construiește din Autostrada A0, între Corbeanca și Afumați.

Contractul pe cei 19 km a fost semnat în 17.05.2021 cu UMB pe suma de aproape 832 milioane lei fără TVA, prevăzând 12 luni de proiectare, 22 de execuție și 10 ani garanție. Ordinul de începere a fost emis pe 16.08.2021, deci șantierul trebuie închis în vara lui 2024.

„La felul în care este mobilizat constructorul, sunt șanse reale să vedem o deschidere parțială anticipată la final de 2023: aproximativ 10 kilometri între nodurile cu DN1 și Autostrada A3.

Mai mult, într-un scenariu ultra-optimist, s-ar putea găsi o soluție provizorie de încărcare/descărcare în DJ100 la Afumați. Antreprenorul are motivația și puterea să devanseze inaugurarea întregului lot, dar și CNAIR trebuie să-i ceară acest lucru și să facă demersurile birocratice necesare.

 

Chiar dacă nu ar fi o variantă optimă de conectare cu DN2, în opinia noastră efortul birocratic, financiar și tehnic este justificat deoarece oferă o alternativă traficului metropolitan de nord și celui de tranzit. Asta mai ales în contextul în care CNAIR tergiversează să acorde chinezilor de la CCECC contractul pe lotul 3 al A0 Nord, cel care include nodul A0-DN2, licitația fiind lansată în 06.06.2019, adică în urmă cu 3 ani și 4 luni!!!”

arată API, într-o postare

VIDEO – Filmare aeriană cu lotul construit de firmele lui Umbrărescu

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.