Viena, mașină de lux din Ucraina provoacă stupoare: ”Mi se pare trist când oameni care fug de război au o astfel de atitudine”

Viena, mașină de lux din Ucraina provoacă stupoare. Pe plăcuța de înmatriculare a unui SUV înmatriculat un Ucraina, filmat pe străzile din Viena, apar abrevierile „88” și „HH”, considerate, în cercurile neonaziste, un tribut adus lui Adolf Hitler, și intezise în Austria, relatează Heute.

„Mi se pare trist când oameni care fug de război au o astfel de atitudine. Persoana care i-a alungat din țara lor și conduce războiul spune exact aceeași ideologie ucrainenilor”, a comentat persoana care a trimis presei fotografia.
Viena, mașină de lux din Ucraina provoacă stupoare

”Această plăcuță de înmatriculare nu este permisă în Austria. Nu înțeleg cum mașina asta poate să treacă așa pe lângă poliție!”, a mai spus persoana care a realizat fotografiile și le-a trimis ziarului vienez și autorităților.

A opta literă din alfabet este „H”, iar combinația reprezintă exclamația „Heil Hitler” pentru scena de extremă dreapta.

În vara lui 2015, legea înmatriculărilor auto a fost schimbată. De atunci toate combinațiile de numere care ar putea avea legătură cu nazismul au fost interzise (88, H8 – „Heil Hitler”, 198 – Sieg Heil, 1919 – „SS” etc).

Sunt interzise și alte combinații, inclusiv „ACAB” („Toți Polițiștii sunt bastarzi”).

Legea austriacă de prohibiţie a nazismului este definită în termeni riguroşi. Ea incriminează înfiinţarea şi sprijinirea grupărilor neonaziste, propaganda specifică şi infracţiunile violente.

surse: Heute, ZiarulRomanesc.at

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *