Viteza la care sar airbag-urile din maşină. Mulți șoferi fac o mare greșeală

Viteza la care sar airbag-urile din maşină diferă în funcție de mai mulți factori. Maşina dotată cu airbag nu înseamnă neapărat salvarea unei vieţi. În primul rând șoferii ar trebui să mieze pe prevenţie şi nu pe elemente tehnice.

Viteza la care sar airbag-urile din maşină

Importanța centurii de siguranță Airbag-ul și centura de siguranță sunt printre cele mai importante sisteme de siguranță ale mașinilor moderne. Specialiștii recomandă ca, în paralel cu sistemul de airbag-uri, să mizăm pe centura de siguranţă. De ce? Pentru că xistă riscul să fie nevoie de o viteză de 300 de kilometri pe oră pentru ca airbag-ul să se declanşeze.

Este esențial de reținut că airbag-ul se activează extrem de rapid, fiind complet umflat în doar 0,04 secunde, de cinci ori mai rapid decât timpul necesar pentru a clipeste ochiul uman, care este de 0,2 secunde.

Factorii care declanșează airbag-urile

Există și alți factori, pe lângă viteza mașinii, care pot declanșa airbag-urile. Au existat cazuri în care nu a fost necesar să se producă un accident pentru a activa airbag-urile într-o mașină.

Aceste situații pot include, de exemplu, activarea lor în momentul în care mașina a lovit o groapă. Totul depinde de sensibilitatea airbag-urilor și de modul în care au fost instalate.

Ce să faci după declanșarea unui airbag

După activarea unui airbag, este important să știi că acestea asigură protecție suplimentară pentru cap și piept, în timp ce centura de siguranță oferă protecție suplimentară pentru trunchi.

Airbag-urile se dezumflă imediat după declanșare pentru a nu îți afecta vizibilitatea și capacitatea de a utiliza alte comenzi. Specialiștii recomandă să nu ținem obiecte grele sau ascuțite în apropierea noastră în mașină, pentru că există riscul ca, în cazul declanșării airbag-ului, aceste obiecte să provoace răni grave.

În cazul în care nu porți centura de siguranță, majoritatea specialiștilor susțin că achiziționarea unei mașini cu airbag nu este suficientă pentru a-ți proteja sănătatea sau viața în caz de accident.

Titi Aur, despre viteza la care sar airbag-urile din maşină

Majoritatea șoferilor fac o greșeală atunci când conduc cu viteză. Iar asta ar putea duce la răniri grave în cazul unui accident rutier, spune Titi Aur.

„În momentul unui impact, în afară de faptul că nu vei avea mâna într-o poziție corectă ca să controlezi și eventual să eviți impactul, mâna îți va fi adusă în față și te lovește în frunte, chiar și cu ceasul dacă porți ceas. Airbag-ul este gândit să plece chiar dacă nu ai centura pusă, însă dacă între airbag și fața ta e o mână, nu e bine.

În afară de faptul că te lovești la mână, te lovești foarte rău la față. Poziția corectă a mâinilor pe volan te face să controlezi mașina și să nu ajungi la impact, dar și în momentul unui impact beneficiezi de protecția airbag-ului”, a expertul, potrivit observatornews.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *