VITEZOMANII vizați direct de noul Cod Rutier! PERMISUL de conducere va fi SUSPENDAT pentru 4 luni la depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h

Autoritățile au pus gând rău șoferilor care calcă prea mult pedala de aceelerație. Ca să-i potolească pe şoferii vitezomani, Codul Rutier a fost modificat prin introducerea unui nou prag de viteză. Mai exact, cei care își conduc autovehiculele și depășesc viteza maximă admisă cu peste 70 km/h se vor alege cu permisul suspendat pentru o perioadă de 120 de zile. Pe lângă suspendarea dreptului de a conduce, vitezomanii pot primi până la 2.900 de lei amendă. Ordonanța nr. 1/2022, care a fost publicată deja în Monitorul Oficial, vine să modifice și să completeze Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Documentul publicat vineri în Monitorul Oficial, introduce o nouă contravenție, respectiv „depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic”. Astfel, șoferii care vor încălca noua regulă riscă și o amendă usturătoare, prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (între 1.305 lei și 2.900 lei). Conform documentului, măsura se va aplica începând cu data de 27 februarie 2022, respectiv la 30 de zile de la publicarea ordonanței în Monitorul Oficial.

Pe lângă depășirea vitezei legale cu peste 70km/h, aceeași sancțiune va fi aplicată și celor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune. Fără permis pentru 120 de zile vor rămâne și șoferii care efectuează pe autostradă manevra de întoarcere sau de mers înapoi, sau dacă circulă pe contrasens. La acest moment, Codul Rutier stabilește aceeași amendă pentru șoferii care depășesc cu peste 50 km/h viteza maximă admisă, perioada de suspendare a permisului de conducere fiind de 90 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *