Volodimir Zelenski rămâne în Kiev, cu toți liderii țării. Președintele Ucrainei nu are de gând să se predea / FOTO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis cu câteva minute în urmă că va rămâne în capitală Kiev, deși trupele ruse luptă și nimicesc țara chiar în aceste momente. Președintele a afirmat că nu are de gând să se predea, chiar dacă „inamicul” l-a identificat ca fiind ținta numărul unu.

Forțele ucrainene se luptă cu trupele rusești la periferia Kievului, un oraș de 2,8 milioane de locuitori, unde președintele Volodimir Zelenski a avertizat într-un discurs de televiziune că este „ținta nr. 1” a inamicului rus.

Volodimir Zelenski rămâne în Kiev, cu toți liderii țării

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat în urmp cu puțin timp pe rețelele de socializare un videoclip cât se poate de dramatic. Președintele le-a spus compatrioților, chiar din Kiev, că toți liderii sunt în continuare în țară și că nu au de gând să se predea.

Mai mult decât atât, într-o conferință de presă, Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor UE să ia măsuri suplimentare împotriva Rusiei.

Rămân în Capitală, stau cu oamenii mei. În timpul zilei, am purtat zeci de discuții internaționale, am gestionat direct țara noastră. Și voi rămâne în capitală. Familia mea este în Ucraina. Copiii mei sunt și ei în Ucraina. În familia mea nu sunt trădători. Ei sunt cetățeni ai Ucrainei. Dar nu am dreptul să spun unde sunt acum”, a spus președintele.

Președintele Ucrainei, mesaj pentru toți locatarii alarmați

De asemenea, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că forțele ruse au intrat în districtul Obolon, la câțiva mile nord de centrul Kievului, și a îndemnat oamenii din capitală să rămână în casă.

Președintele în vârstă de 44 de ani, a apărut în fața întregii țări nebărbierit și într-un tricou, și le-a cerut ucrainenilor să se apere, în lipsa ajutorului militar din exterior. El le-a spus localnicilor să nu se aștepte ca forțele militare străine să le vină în ajutor.

Suntem lăsați în voia noastră în apărarea statului nostru. Cine este gata să lupte împreună cu noi? Sincer, nu văd așa ceva”, a spus Volodimir Zelenski.

Oficialii ucraineni au spus că Kievul a fost supus unui astfel de atac la scară largă o singură dată până acum – în 1941, când a fost atacat de Germania nazistă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.