XPO Franța angajează șoferi de camion fără permis de conducere

XPO Franța testează un nou proces de recrutare a șoferilor de camion care nu necesită prezentarea unui CV, și nici deținerea prealabilă a unui permis pentru categoria C.

Compania spune că scopul noului proces este de a diversifica metoda de recrutare, pentru a nu fi limitată la procesul convențional centrat pe CV. Astfel, reprezentanții XPO susțin că pot ajunge la mai mulți candidați, promovând egalitatea de șanse inclusiv pentru cei care, poate, nu știu să redacteze un CV sau nu au avut mijloacele financiare pentru a obține un permis de conducere pentru categoria C.

Concret, procesul de recrutare elaborat de operatorul logistic constă într-un test cu o serie de exerciții desfășurate în partenariat cu Pôle Emploi (Centrul pentru Ocuparea forței de muncă) pentru a evalua abilitățile tehnice, abilitățile de comunicare și alte trăsături necesare unei persoane care dorește să obțină un post de șofer profesionist.

Singurele două cerințe obligatorii pentru candidați sunt cele legate de vârstă (minim 18 ani) și deținerea unui permis de conducere categoria B. Operatorul declară că, dacă solicitanții au abilitățile necesare și trec testul inițial, li se va asigura pregătirea pentru a îndeplini toate formalitățile ulterioare, inclusiv obținerea unui permis pentru categoriile superioare.

În cadrul testului, desfășurat în mai multe etape, potențialii angajați ai XPO participă inclusiv la simulări, care includ jocuri de logică și jocuri de rol, special concepute pentru a determina dacă un candidat are abilitățile de bază necesare, precum și viteză de reacție, capacitatea de a lucra independent și de a rămâne calm în situații tensionate.

Experimentarea acestei metode originale de recrutare face parte din abordarea noastră de a promova diversitatea și incluziunea. Metoda oferă tuturor oprtunitati egale pentru un start în carieră. Prima noastră sesiune, care a început în octombrie, a dus la pregătirea a 10 candidați care vor ocupa un post de șofer la XPO. Planificăm deja următoarea sesiune de recrutare” – a declarat Gaëlle Provensal-Raoux, Director de Resurse Umane pentru XPO Franța.

Sursa –  https://trans.info/ro/xpo-franta-testeaza-un-nou-proces-de-recrutare-a-soferilor-de-camion-fara-cv-si-fara-permis-categoria-c-327946

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *