XPO Logistics lansează camionul Duo Trailer de 31,75 m, în Spania

Xpo Logistics tocmai a prezentat primul său camion Duo Trailer și anunță un proiect pilot în Spania. Transportatorul intenționează să testeze vehiculul pe un traseu zilnic între centrele sale de distribuție din Madrid și Barcelona.

Acest camion Duo Trailer este combinația unui camion care transportă două remorci standard. Această combinație este considerată a fi cea mai mare soluție de transport rutier testată în Europa. Lungimea de 31,75 metri, potrivit transportatorului, ar reduce emisiile de CO2 cu 25 până la 30% pe călătorie, conform estimărilor, comparativ cu aceleași mărfuri transportate cu camioane tradiționale.

„Testele Duo Trailer de către XPO fac parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare realizat în colaborare între companie și alți transportatori, producători și administrația generală a statului spaniol. Rezultatele testelor vor ajuta la evaluarea adecvării utilizării remorcii Duo în Spania și a reglementărilor corespunzătoare „, a spus XPO Logistics.

Massimo Marsili, Managing Director, Transport – Spania și Portugalia, XPO Logistics, a declarat: „Suntem încântați să explorăm capacitățile camioanelor Duo Trailer și să colectăm date în condiții reale, în colaborare cu guvernul. Aceasta este o oportunitate pentru noi de a ne îmbunătăți performanțele de mediu creând în același timp valoare pentru clienții noștri și de a contribui mai mult la viitorul transportului. „

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *